Escola Pública Sant Esteve de Castellar del Vallès. Recull d’idees i propostes

Aquest espai que obre a altres espais.

El somni d’una escola de bosc és possible.
Dimecres vàrem tenir el goig de poder estar amb les families i mestres compartint el projecte que hi  estan treballant. A més de les necessàries pistes esportives, disposen d’un espai exterior amb un paviment de terra immens amb desnivells i zones diverses molt ben distribuïdes per als diferent usos i funcionalitats. Aquesta és la segona trobada a l’escola, a més de les que hem fet dins la participació en el seminari de sostenibilitat que porten des del CRP del Vallès Occidental VIII.

Compartim les seves paraules escrites en cada moment del procés pels mestres, infants i families en el mural “Sentim el pati” i el passeig que podem fer en tot el bloc

 “A principi de curs cada docent i personal administratiu de l’escola vam fer una activitat centrada en el pati. Cadascú va triar un lloc del pati i va explicar el perquè.”

És un plaer compartir l’entusiasme del grup de persones que van liderant aquest projecte. És un plaer trobar diàleg per obrir la ment i imaginar les possibilitats que els seus espais ofereixen.

 

Recull d’idees i suport que pot ajudar a acabar de definir les seves propostes

A partir d’algunes imatge compartides d’altres escoles que hem acompanyat, hem preparat quatre galeries que poden inspirar per acabar de concretar el seu projecte.

Hem posat en comú els avantatges i inconvenients dels palets. La qualitat de la fusta a l’aire lliure és molt efímera. S’ha de fer un manteniment actiu però és una gran aportació que poden fer les famílies.

Piràmides amb rodes. Els posem en contacte amb l’escola Colònia Güell que en van construir una i els poden ajudar i explicar com ho van fer. També amb en Joan de Materials Milanta que n’ha instal·lat unes quantes i sempre està disposat a informar i ajudar a les famílies que la volen construir. Les imatges que posem a continuació són de l’escola Colònia Güell. Veure El pati que volem

Pel que fa a l’espai i proposta per al teatre, els hem parlat de les plataformes que fa en Marc Grañén. Dels entarimats de gran format i petit format.  Fusta i galeries que hem trobat viatjant. No podem oblidar els accessos adaptats per poder-hi pujar i baixar sense excloure ningú.

Altres somnis que passejant hem anat comentant…


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.