Idees per delimitar els espais del pati

En temps de pandèmia l’escola pateix. La vida quotidiana es veu condicionada per protocols i mesures que cal adaptar a la manera de fer escola de cada comunitat educativa. Per això, responent a moltes demandes, us passem unes reflexions i una presentació amb imatges inspiradores amb possibilitats de materials i espais per adequar i delimitar el pati de l’escola. Acollint els grups “bombolla” i, en el futur, fent possible que el pati de l’escola esdevingui un espai verd que traspassi murs.

Presentació: Idees per delimitar els espais del pati
Presentación: Ideas para delimitar los espacios del patio

Creant zones i vida on no n’hi ha
Creant estratègies per provocar
Provocant joc sense dir el que han de fer
Creant espais per observar y documentar
Acollint i desenvolupant projectes
Generant complicitats amb les famílies
Integrant-nos en el territori. El paisatge entra a l’escola .

Amb metodologies i estratègies per:
Acollir grups petits
Pensar i distribuir: temps, materials, continuïtat dins i fora com espais interrelacionats
Zones per aixoplugar-se
Pensar plans “B” Si plou tenir vestimenta adequada. Si falta una mestra què farem. Si hi ha una proposta improvisada com ens comunicarem…

Article de Paco Olvera: Los grupos “burbuja” y la globalización escolar
En este inicio de curso escolar, en tiempos de la pandemia de la Covid 19, una de las medidas que las administraciones sanitarias y educativas han propuesto, son los grupos de convivencia estables, también conocidos como grupos “burbuja”. Seguir llegint

Organitzant els espais
Els espais, interiors i exteriors, han d’ajudar a fer possible metodologies que donin resposta a la diversitat cultural, trobant punts comuns que ens uneixen a tots, poder organitzar-nos per crear ambients, escenaris, provocadors, rics de possibilitats. Han de facilitar una forma de treball tenint en compte:

Petits grups heterogenis
Horaris respectant el temps dels infants i les seves condicions físiques.
Acollir els projectes reals dels infants, respectant la individualitat, la singularitat.
Corresponsabilitat de projectes.
Participació de perfils educatius multidisciplinaris.
Poder documentar el que hi passa, les habilitats que van conquistant i com es produeixen les relacions, amb els companys, en el grup.

Han de fer possibles aprenentatges vitals, humans, competències, eines, estratègies, recursos necessaris per resoldre reptes d’aprenentatge, pel desenvolupament de les capacitats, talents col·lectius, individuals i coeducatius.
Els espais han de fer visibles una nova cultura d’infància, d’escola i de comunitat. Han de ser un mirall obert al món amb coherència en el fer i el ser.


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.