Manifest A FORA

entrada-al-congresEl 14 de novembre de 2015 , en el Congrés  Outdoor education. L’educazione SIcura all’aperto. Progettare gli spazi esterni” (L’educació té cura/segura de/a l’aire lliure. Disseny d’espais a l’aire lliure), organitzat per l’Ajuntament de Bolonya, vam coincidir amb Monica Guerra, membre de l’associació cultural Bambini e Natura amb la que compartim moltes inquietuds. En la trobada ens va regalar el llibre FUORI (A fora) que ella ha coordinat, i ens va anunciar la seva propera presentació a Milà.

Posteriorment, va contactar amb nosaltres per presentar-nos el manifest amb el mateix títol que han preparat per acompanyar la difusió del llibre i ens va oferir la possibilitat de difondre’l també per les nostres terres. Ens vam posar mans a l’obra i vam demanar a Maialen Arriaga, mestra de l’Escola Bressol Municipal Els Belluguets de Palafrugell per a la traducció catalana i als companys Rodrigo y Michel del col·lectiu “Un cole una ilusión” de Almudébar (Osca) la seva participació en la traducció, cosa que han fet de forma totalment altruista.

És un manifest particular, manuscrit, fruit del treball artesanal de la il·lustradora Sara Vincetti, que recull molts pensaments i treballs col·lectius.

En el manifest es plasmen algunes de les idees que es tracten en el llibre i que representen un recull de mirades considerant la complexitat de les relacions entre educació i natura. Per saber-ne més…

Volem fer arribar aquest manifest a moltes de les nostres institucions, escoles, esplais, universitats, ajuntaments. Cadascú des del vostre lloc podeu contribuir a fer-ne la difusió compartint-lo, imprimint-lo i penjant-lo als vostres espais comunitaris.

Des d’aquí volem agrair la participació a totes les persones que heu treballat en la seva elaboració i difusió.

Clicant a sobre del manifest que vulgueu podreu accedir i desar el fitxer PDF per a la seva posterior impressió en el format que desitgeu. Tot i que aquests fitxers permeten impressions de tipus pòster, si ens ho demaneu en un comentari a aquesta entrada us podem enviar els fitxers més grans per a impressions de gran format.

               Manifiesto en castellano               

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.