L’escola pública Mont-roig de Balaguer transforma el seu pati a través d’un projecte comunitari

Ens arriben notícies dels companys d’aquesta escola. A la revista GROC de Balaguer han publicat un resum molt autèntic de les intencions d’aquest projecte:

“L’escola Mont-roig s’ha volgut afegir al conjunt d’escoles, cada cop més nombrós, que vol posar en relleu el valor educatiu que té el pati escolar, donar-li una nova mirada i passar de la idea d’entendre’l com el lloc d’esbarjo on els infants van a descarregar neguits, nervis, maldecaps… a la idea de convertir-se en un espai generador de noves formes de relació més autònomes, respectuoses i variades. Un espai interactiu que motivi a descobrir, investigar, aprendre, imaginar. Un espai integrat amb la natura i que destil·li valors educatius, ecològics i sostenibles. I, el que és també molt important, un espai que doni continuïtat al projecte d’escola que s’està duent a terme.
Amb l’objectiu de transformar el pati a partir de la participació de tota la comunitat educativa, alumnat, professorat, famílies i institucions i sobretot dels interessos dels infants, van endegar el curs passat el projecte comunitari.
Inicien ara la fase de disseny i implementació. La primera actuació ha consistit en plantar els primers arbres al pati de l’escola, feina en què ha col·laborat tot l’alumnat del centre i també les famílies que voluntàriament han pogut ajudar, amb moltes ganes de tirar endavant aquest projecte”

Tot un procés 

Un camí que es va creant en petites i conscients accions. No es per casualitat que ens trobéssim el Francesc Culleré, mestre d’aquesta escola pública de Mont-Roig, en el curs “Repensem l’espai a l’aire lliure” de la 50a Escola d’Estiu de Rosa Sensat. Era la veu de tot un procés que feia temps que es preparava a l’escola per fer realitat l’inici d’aquest projecte que avui ja es comença a fer visible.

Després del curs, a partir de rebre la seva demanda amb un seguit de propostes, ens trobem amb els representants dels infants, mestres i famílies, un matí de vacances, el dilluns 4 de gener de 2016 (gairebé l’únic dia de l’hivern que va ploure a Balaguer…)

En la trobada vàrem anar trobant idees, inspiracions, comentant els problemes o avantatges de diferents opcions.

Aquest vídeo del seu espai exterior mostra dues coses importants: que hi ha moltes possibilitats, però sobretot el somriure, la il·lusió de posar en marxa el projecte comunitari.

Rebem les seves notícies amb entusiasme, observant la implicació dels infants i els nous perfils que van naixent de la Carme, conserge,  i el Francesc, mestre, persones que van liderant el projecte comunitari:

divendres, 26 de febrer de 2016:

PLANTADA D’ARBRES AL PATI

 Aquest dimarts hem començat a fer realitat el projecte “Ideem el nostre pati”.El primer que hem fet ha estat plantar moreres, cada classe n’ha apadrinat una.Amb molta cura i assessorats per la Carme conserge i el Francesc de 5è hem tirat terra, l’hem compactada i finalment hem regat.
 
“A partir d’ara ens comprometem a cuidar-les per tal que arrelin i creixin sans i fortes”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.