Processos de participació família i escola 

Vivim moltes experiències en les que hem pogut comprovar que, en un projecte realitzat amb la complicitat de les famílies, neixen noves relacions. S’enriqueix la vida col·lectiva i es comparteixen molts sabers.

En aquest post mostrem algunes experiències que en molts moments hem compartit.

Són molts que estem caminant engegant projectes. No es un camí fàcil, si que és possible! Caminar junts fa la força necessària per fer-ho possible.

Inici d’un projecte col·lectiu: Un cole una ilusión

L’Associació de Mares i Pares “Mariano Tomeo” del Colegio Público Santos Samper de Almudébar (Huesca), es mobilitza per impulsar aquest projecte que implica tota la comunitat educativa: famílies, mestres i Ajuntament.

Primer document que vam compartir

Vídeos relacionats amb el projecte:

Un cole una ilusión

Un proyecto por un patio más natural: Un cole una ilusión

——————————————————————————————————–

Escola Castellum de Sant Júlia de Ramis (Girona)

Caminant i transformant metodologies adequant espais i possibilitats dins/fora. Una escola jove, en espera de la nova construcció, inicia un projecte de transformació de l’espai exterior conegut com a Cocreació, una forma possible de gestionar el procés.

Vídeo dels inicis del procés de cocreació del pati de l’Escola Castellum de Sant Julia de Ramis (Girona) en el que han participat els infants, l’equip docent i les famílies de l’escola.

——————————————————————————————————–

Escola Colonia Güell de Santa Coloma de Cervellò

Un grup de mestres, pares i mares de l’escola, que van decidir transformar el seu pati, intensificant la relació entre el centre i les famílies. Compartint la inquietud per oferir als infants nous espais a l’exterior, que fomentessin la convivència, la creativitat, l’aprenentatge, l’observació i la curiositat.

Recordant els inicis…

Vídeo que engega el procés

Pàgina web del projecte

Projecte inicial

——————————————————————————————————–

“Mejora del espacio exterior escolar desde la participación comunitaria”

IMG_5548A més de les escoles, val la pena recuperar la  documentació d’amics que ja fa temps hi estan treballant. Iñaki Larrea, company de la Universitat de Mondragón amb el que compartim molts moments, participa en aquest estudi presentat al Consejo Escolar del Estado i realitzat a 20 centres educatius de la provincia de Guipúzcoa  Vegeu un fragment del document:

“Además de fomentar un cambio de mentalidad acerca del espacio exterior, los adultos participantes también destacaron el impacto del proceso en las relaciones entre familia y escuela. En su opinión, el proceso de mejora sirvió para estrechar los lazos entre familia y escuela. Prueba de ello es que en la mayoría de centros, se reveló la necesidad de continuar con el proceso de mejora del espacio exterior escolar iniciado y se sugirieron nuevas líneas de actuación a realizar entre todos los miembros de la comunidad educativa.”

Podeu veure aquest document complet aquí:

http://ntic.educacion.es/cee/revista/n7/pdfs/pen07art19_nmiranda.pdf


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.