Ens trobem amb experiències d’algunes administracions que proposen espais naturals amb la implicació i participació de la ciutadania. Una iniciativa en la mateixa direcció que la d’articular aquests espais també a les escoles que, com els espais públics, poden estar dissenyats amb les mateixes finalitats.
Bella Fuori 3 és un projecte de revitalització urbana de l’Ajuntament de Bolonya per transformar les perifèries en nous espais de socialització.
Com expliquem al nostre post: L’Ajuntament de Bolonya va organitzar un congrés sobre l’espai exterior educatiu, fa tres anys que aquest ajuntament, que té un projecte sobre els espais exteriors de les escoles, organitza un congrés sobre aquest tema per facilitar i promocionar les iniciatives de les escoles de la seva ciutat.
Anàlisi d’aquesta iniciativa al bloc de Esto no es un solar.
Hi ha una idea de fons important, necessitem aquest compromís de les diferents administracions responsables per fer possible la participació de les comunitats educatives. Llegint l’anàlisi que es fa a “Esto no es un solar”: La aplicación del un “Pacto de colaboración ”, que supone un experimento en que los ciudadanos, en este caso los vecinos, adquieren compromisos de gestión y cuidado del parque y los equipamientos deportivos, el parkour, las áreas de juego infantil, como Beni comuni. Este punto resulta decisivo pues establece un nuevo rol del ciudadano, un papel activo y no de simple espectador.
Avui, diumenge 24 de gener del 2016 , en el diari El Pais llegim una agradable nova noticia de la Comunitat de Madrid:
Que el cautxú desapareixi i tornin les fonts i els espais verds! Feina i treball amb nous perfils professionals!
Nous espais virtuals que ens presenten experiències
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2016/01/23/madrid/1453573500_585056.html
http://www.paisajetransversal.org/