CREIX L’INTERÈS PER TRANSFORMAR ELS PATIS

Benvolguts i benvolgudes, cada dia estem més satisfets de la tasca que anem fent entre tots i totes. Gairebé a diari rebem noves demandes d’acompanyament a escoles de totes les etapes, de dins i fora de Catalunya, però ens sap greu no poder atendre-les totes. És una bona notícia perquè demostra que aquest és un tema emergent, que hi ha moltes comunitats disposades a la recerca d’un altre model d’espai exterior més educatiu i adaptat a les necessitats i interessos dels infants. Però no volem renunciar a trepitjar realitats escoltant als infants, mestres, famílies, ajuntaments, amb la nostra metodologia d’acompanyar i compartir els processos que s’inicien amb la complicitat de molts i en creixement constant durant molts anys.

Cada espai i cada escola és única i veiem que les presses fan fracassar projectes per limitar-se a posar “coses” i sovint oblidant la natura i la dimensió educativa. La formació és el punt clau. Una formació dirigida i compartida amb tota la comunitat. Estem convençuts de que el pati obre portes a la transformació de l’escola on l’infant és el constructor dels seus aprenentatges. L’escola en la que cap infant fracassa, l’escola que fa créixer una cultura de cohesió social, l’escola oberta al món. La vostra, com tantes altres, amb uns espais plens de possibilitats que poden ser utilitzats a moltes hores del dia anant més enllà de la mitja hora de “pati”.

En aquests moments estem treballant amb altres persones i professionals per tal d’eixamplar coneixements i anar creant xarxa i un equip amb el que puguem atendre les demandes d’acompanyament i formació. En aquest bloc hi ha moltes entrades que us poden ajudar. Intenteu començar a actuar amb sentit comú de forma autònoma. Apropeu-vos a altres experiències que potser teniu al vostre territori.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.