Escola Bressol Municipal J.M. Céspedes: de pati a jardí

Un espai de vida, de múltiples relacions i descobertes sensorials, motrius, emotives, ètiques i estètiques.

Volem agrair l’oportunitat d’haver pogut caminar junts durant tants anys.

Presentem un recull d’imatges que ens ajuda a mostrar un procés (2007-2015 ). Un recorregut amb molts matisos que trobareu descrit al seu bloc si voleu endinsar-vos en els detalls, en tantes i tantes jornades de jardineria amb les famílies, i amb professionals que han ajudat en diferents moments. Una història que ha esdevingut un referent per a molts mestres, administracions i ciutadania i que ha ajudat a fer possibles altres experiències.

Any 2007

Un jardí neix molt a poc a poc i es va consolidant amb tota la comunitat educativa. Les primeres imatges ens mostren els inicis del projecte.

Any 2010

Creix el jardí amb la proposta educativa. Un temps per l’elaboració i consolidació del projecte educatiu, per pensar i repensar els espais amb la complicitat d’altres perfils professionals. Des del Safareig acompanyem al Sr. Joan Bordas, mestre jardiner. L’equip tramet les seves observacions per poder donar resposta als canvis que es volen fer. Què ens preocupa?

Com fer el sorral més sostenible?  Com fer més ombra? On fer l’hort i quines dimensions? Com mantenir la muntanya com a desnivell i evitar l’erosió? Quines plantes podem plantar que siguin sostenibles? Com evitar les relliscades al ciment quan hi entra la terra? Com amortir el soroll de fora?

Any 2012

Visita amb les persones del curs de formació de Rosa Sensat “Infant i Natura”

Any 2013

Imatges recollides per Antonio Velasco

Any 2015  

Gairebé 10  anys caminant en un procés, propostes molt positives per crear un ambient, un jardí com un espai més per viure i conviure. No  presentem aquestes imatges  com a model perquè cada realitat ha de tenir el seu propi recorregut, però ens ajuden a imaginar un canvi que pot ser possible.

El jardí està integrat i adequat  per estar a prop del nen i deixar-lo actuar autònomament.

Un espai amb constant  diàleg per a que l’infant s’hi reafirmi  amb les seves possibilitats, confiant amb la mirada i l’estima de l’adult.

Un lloc on s’esdevé una situació educativa que té un llenguatge propi, “parla“ i influeix en el comportament individual i col·lectiu, que té capacitat de comunicar.

Un espai que mostra un treball  en equip, pensat per tots els  educadors en formació constant, contrastant amb altres experiències.

És un espai bonic, que parla del valor i la cura dels nens i de les persones que hi conviuen.

Els sorolls, les olors, les llums, els materials… En ell, els infants expressen les seves capacitats i les seves experiències.

L’Escola Bressol Municipal Josep Miquel Céspedes de Sant Adrià del Besòs té una història i una identitat: https://consellcespedes.wordpress.com/escola/

Acabem amb aquestes invitacions que trobem en el seu bloc:

  • Recordeu que tots els divendres ( a partir del 9 d’octubre de 2015)  podeu gaudir de l’Espai obert de joc de 17:00 a 19:00!
  • A partir d’aquest dissabte 10 d’octubre, el jardí de l’Escola també obre les seves  portes de 10:30h a 12:30h!

Aquí teniu tota la informació:

diptic 001

Tots els vídeos que s’han editat 

https://www.facebook.com/josep.fernandez.52?fref=ts

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.