L’escola pública ” La Vila” de Palamós ens obre les portes

Dilluns 16 de novembre,2015 varem poder viure i conviure en directe el projecte del  pati de l’escola pública La Vila de Palamós. Una escola, un equip, una comunitat il·lusionada que ens mostra el procés dels canvis.

Un projecte amb el compromís i complicitat de l’ajuntament, families, infants, mestres, jardiner, companys…  La transformació dels espais, dins-fora  amb una visió amplia del canvi pedagògic. No és un canvi superficial, és un canvi constant que es manifesta en petits detalls que van donant resposta a les necessitats de l’escola del segle XXI.

En que consisteix el nostre acompanyament?

Fa temps que varem trobar-nos, compartint, diferents cursos de formació amb algunes persones de l’equip. Neix una complicitat molt gran amb l’escola bressol municipal Els Belluguets de Palafrugell on hi ha l’oportunitat de fer un  treball  en xarxa.

El nostre acompanyament des de l’espai virtual i les trobades de formació ens permet veure processos que ens aporten visions singulars, Cada escola és única, els canvis en l’espai exterior alimentant els canvis de metodologies o a la inversa.  Tres anys fent camí ens permet fer una mostra dels petits, poderosos canvis.

El director, en Lluís Colàs, ens acompanya. Escoltem, intercanviem diferents mirades i compartim els projectes que van teixint.

Us convidem a visitar el bloc del seu projecte: https://sites.google.com/site/patisdelescola/

I un tast de presentació de l’escola el curs 2015-16

Us mostrem el recorregut dels espais que parlen per si mateixos i que podreu compartir a fons si teniu ocasió de visitar-los.

Als espais d’educació infantil, les mestres s’afegeixen al recorregut intercanviant i debatent, presentant-nos la feina feta als espais exteriors els darrers tres anys. Compartim imatges dels seus espais que ja són una realitat i que van fent possible canvis de mirades i organitzacions d’horaris, de grups, de propostes…

Després d’un matí d’observacions i d’intercanvis, ens reunim amb tot el claustre per compartir il·lusions i reflexionar sobre els reptes que suposa la integració dels espais exteriors com a espais educatius. En acabar la trobada, a l’horeta que ens queda per dinar, el cuiner de l’escola ens ha preparat una paella i de postres unes gambes de Palamós!

Agraïm poder compartir la seva experiència i també les seves paraules:

“Per nosaltres va ser tot un plaer tenir-vos a l’escola i poder compartir una visió de l’educació canviant. De vosaltres emana il·lusió, innovació, vocació… tots aquells trets fonamentals per ser mestre/a. Continuem en contacte i esperem, en breu, poder presentar-vos el projecte de patis de primària i les actuacions que anem fent.”

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.