Assumir els riscos

EBM Els Belluguets
EBM Els Belluguets de Palafrugell

A l’aire lliure els infants tenen l’oportunitat d’experimentar amb les seves possibilitats d’exercici i moviment. Això els permet realitzar importants aprenentatges explorant els seus límits davant els riscos.

 

 

bambinihttp://www.bambinienatura.it/2015/11/30/rischio-fuori-parola-7/

“El risc es converteix en perill en primer lloc en els nostres caps, i després la realitat: els nens tenen tots els recursos per gestionar els riscos associats amb estar a la natura i a l’aire lliure, no cal el camí aplanat pels obstacles i dificultats. Ells ens necessiten sentir com els seus administradors de confiança, amb dret a estar en relació directa amb la natura i amb el món que els envolta; acompanyats, sense ser substituïts, en reunió amb tota l’autenticitat de les experiències de la vida.
Els nens tenen tots els recursos per gestionar els riscos relacionats amb estar a la natura i a l’exterior, no necessiten que els suavitzem els obstacles i les dificultats. Cal ser dipositaris de la confiança per part nostra, tenen dret a romandre en contacte directe amb la natura i amb el món circumdant; acompanyats, sense ser substituïts, en la reunió amb l’autenticitat d’experiències de vida.”  Lorenzo Vascotto, Out, 2015

Al bloc balancedandbarefoot.com de Timbernook.com hi podem trobar una interessant aportació sobre aquest tema. Cinc maneres raonables per al benefici de l’assumpció de riscos:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.