Espais naturals. Un desig, un recorregut de fa més de trenta anys

Per què la natura està fora de l’escola?

Aquesta mirada ens fa investigar per trobar possibilitats de gestionar espais exteriors de les escoles amb propostes “verdes” assequibles, sostenibles i de gestió cooperada amb la comunitat educativa.

Molts d’aquests espais avui estan en procés de transformació amb moltes il·lusions per fer-ho possible. Els mostrem per adonar-nos que el que estem fent és una necessitat.

Avui aquests espais estan transformant-se.

Mostrem un espai de l’escola Pla de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló en el que el curs 2013-2014 iniciem un acompanyament amb complicitat i compromís. L’AMPA, l’Ajuntament i l’equip de mestres de l’escola és proposen fer canvis a l’espai exterior d’infantil canviant de lloc un tobogan per ser traslladat a un altre espai proper i substituint el tradicional sorral creant una zona amb elements naturals.

L’espai exterior ens dóna oportunitats per anar més a fons i preguntar-nos en quin entorn volem que creixin els nostres infants. Com eduquem  per estimar-lo? Què significa cuidar la natura?

 

Algunes imatges de fa molts i molts anys

No és nostàlgia, són imatges que posen en evidència que una societat canviant ha anat prenent consciència de com és d’important per als infants el contacte amb la natura. Imatges que parlen de la recerca d’altres maneres de fer. Situacions que eren i són gotes d’aigua que van caient, fent créixer entorns naturals. Els pares, mestres i infants recordem i guardem a la memòria molts bons moments. Reptes  per poder cuidar i estimar un entorn amb natura.

Experiència realitzada a l’Escola Municipal la Trepa de Cornellà de Llobregat 1995-1996

Cliqueu aquí per veure com va començar aquesta aventura…

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.