52 Escola D’estiu Rosa Sensat

Podeu consultar el programa d’escola d’estiu:

http://www2.rosasensat.org/pagina/52a-escola-estiu

 

DIES 10 i 11 DE JULIOL MATÍ I TARDA DE 9.30 A 13.30 I DE 15 A 17.30 H

Taller d’autoprojectació de l’espai a l’escola bressol

Una de les principals limitacions que ens trobem a les escoles és la (falsa) creença en una incapacitat per imaginar, projectar i transmetre idees a l’hora de proposar intervencions, estructures i construccions a la nostra escola. Reflexionarem sobre el procés de transformació de l’espai escolar i se’ns dotarà de les eines elementals per projectar i construir estructures, mobiliari i propostes de joc a l’escola. Xavier Rodríguez Soriano, arquitecte-tallerista i membre del grup de treball “Com està el pati” de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Formador en processos de transformació i reflexió sobre l’espai escolar. Com arquitecte ha portat a terme varis projectes de co-creació a Haití i Àfrica directament relacionats amb el món educatiu.

 

DIES 10 i 11 DE JULIOL MATÍ I TARDA DE 9.30 A 13.30 I DE 15 A 17.30 H

L’enfocament pedagògic dels patis i jardins a les escoles d’educació infantil i primària

Quins són els valors, la filosofia, els recursos que ens fan pensar en els espais exteriors? Com és i com podríem enriquir-lo i equipar-lo? Es proposa imaginar i organitzar l’entorn atenent a cinc funcions: autonomia, socialització, creativitat, jocs d’aventura i vegetació. Aquestes funcions cal materialitzar-les; cal planificar i organitzar l’espai en les àrees de joc, que siguin compartides i reconegudes pels infants, que disposin d’estructures fixes, però també els han de permetre moure’s en llibertat, crear i descobrir, conviure amb altres infants i adults i construir un lloc de vivències inoblidables.

Amilcare Acerbi, pedagog. Fins al 2002, va ser coordinador dels serveis educatius de Cremona, Pavia i Torí. També ha col·laborat en el disseny de parcs i edificis educatius, com el Parco della Fantasia, inspirat en la Grammatica della fantasia de Gianni Rodari.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s