Proper curs : Un jardí a l’escola bressol 5 i 26 de novembre

Curs “Un jardí a l’escola bressol” que es farà a les dues escoles Municipals de Valls Tabalets i Xiquets i Xiquetes

Dos dissabtes, 5 i 26 de novembre  del 2016, pel matí,  en el marc de la formació de tardor de Rosa Sensat.  Podeu trobar el curs i inscriure’s, si ho desitgeu :aquí

Una proposta per repensar l’espai exterior a l’escola, partint de l’experiència i el camí que han seguit els equips de les escoles bressol de Valls EBM Els Tabalets i EBM Xiquets i Xiquetes. Transformar per oferir un espai amable, farcit de verd, ric en estímuls i reptes. Un procés que es va definint en el plantejament del projecte educatiu de l’escola.

Aquest curs és obert a la participació de totes les persones i professionals interessats a dur a terme projectes de transformació dels espais exteriors.

Els honoraris d’impartir d’aquest curs van destinats a les dues escoles per al seu jardí,

Aquest curs es repeteix donat que el curs passat es va quedar molta gent sense poder-hi assistir

El jardí de l’escola és un indret on els infants poden actuar lliurement i autònomament, estimulats per les propostes que els ofereix l’entorn. Propostes i distribució dels espais que proporcionen la seguretat necessària per actuar i compartir experiències, sense necessitat de la intervenció constant i directa d’un adult. Un indret viu, alegre, on a tota hora se sent la remor del joc de les criatures i de la vida d’aquest lloc

La vegetació, els diferents tipus de terra i el relleu del terreny són elements que permeten crear i preveure zones que afavoreixin el joc i algunes de les activitats de diferents tipus que interessen i necessiten els infants: jocs i experimentació amb aigua, sorra, terra… jocs i activitats de moviment, observació de l’entorn… espais on dibuixar, pintar, parlar… Espais on es pugui donar el menjar o el berenar. Fons per beure aigua. Espais amb aigua i lavabos per a la higiene, que facilitin els desplaçaments i l’autonomia dels infants. Espais per guardar les eines per cuidar el jardí.

Les plantes, jardineres, bancs, taules, llocs per seure, a més de ser agradables, donen forma a l’espai, delimiten, divideixen, són punts de referència estables. Les jardineres ofereixen moltes possibilitats per delimitar i alhora donen llibertat. Ben pensades, poden servir per al conreu d’hortalisses. Gràcies a la seva alçada i amplada resulten un hort fàcil de cultivar per als infants i per als avis. Les jardineres amb rodes en faciliten la redistribució segons les necessitats de cada moment.

 

 

 


2 thoughts on “Proper curs : Un jardí a l’escola bressol 5 i 26 de novembre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s